top image

Wat is crossfit?

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm.

Bij ons vind je geen fietsen, crosstrainers, loopbanden of andere fitnessapparaten. Bij CrossFit maken we gebruik van kettlebells, medicijn-ballen, halterstangen, klimtouwen, springtouwen en optrekstangen. Wij gaan terug naar de basis en doen dit door middel van functionele bewegingen.

Onze trainingen bestaan uit oefeningen die lijken op bewegingen uit het dagelijkse leven en verschillende sporten. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Kortom, oefeningen waar je iets aan hebt!

Met ons constant gevarieerde programma zorgen wij ervoor dat er elke dag iets anders op het menu staat. Oefeningen, herhalingen, gewichten en duur variëren van dag tot dag. Daarmee zijn de trainingen niet alleen super leuk maar dragen zij ook nog eens bij aan jouw algemene fitheid.

Het doel van ons programma is om je te verbeteren in de tien fysieke eigenschappen van fitness: uithoudingsvermogen van hart, bloedvaten en ademhalingsstelsel, weerstandsvermogen, kracht, flexibiliteit, vermogen, snelheid, coördinatie, wendbaarheid, evenwicht en nauwkeurigheid. Daarmee bereiden wij jou voor op elke fysieke uitdaging in het leven ongeacht leeftijd of fysieke gesteldheid,

Je hoeft niet fit te zijn om te starten met CrossFit, wij maken jou superfit!