top image

Crossfit Games 2017

Courtesy of CrossFit.com

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 augustus worden de 2017 Reebok CrossFit Games 2017 gehouden. Na 7 jaar in het StubHub Center in Carson verhuizen de Games, in ieders geval voor de komende 3 jaar, naar de Alliant Energy Center in Madison. Tijdens deze Games komen de beste CrossFit atleten bij elkaar om te strijden voor de titel van de Fittest Man/Women On Earth. Ze worden onderworpen aan een breedt scala en oefeningen.

Dit jaar heeft Dave Castro ook een nieuwe divisie binnen de Masters geïntroduceerd. De masters worden sinds 2010 gehouden en in navolging van de 40-44 divisie komt er dit jaar ook een 35-39 divisie bij.

Castro zei: “We’re gonna have legends of our sport from years past now have another opportunity to compete against each other sooner than the 40-year-old division. That division is personally something that I’m really excited about.”
Mathew Fraser training for the CrossFit Games 2017
Courtesy of Brandon Mui, @rx.photography

De volgende competities worden gehouden:

  • Teenage Competitie
    Jongens van 14-15 en 16-17
    Meisjes van Girls 14-15 en 16-1
  • Masters Competitie.
    (35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60+)
  • Individual Competitie
  • Teams Competitie

 

 

Mocht je geïnteresseerd zijn, ook vanuit Nederland kun je prima de Games volgen. Zo zijn er Live uitzendingen via YouTube en Facebook.

Andere interessante links:

https://games.crossfit.com/

InstaGram – Crossfit Games

Twitter – Crossfit Games

Inmiddels heeft Dave Castro ook al 2 hints gegeven omtrent het eerste en 2de event op de games. Wat we weten is dat alle divisies, leeftijdsgroepen en teams iets gaan doen met zwemmen/rennen/zwemmen en een ander Event is gelinkt aan fietsen. Afstanden, onderdelen en andere details zijn er op dit moment niet

#crossfitgames

A post shared by Dave Castro (@thedavecastro) on

@crossfitgames #madison

A post shared by Dave Castro (@thedavecastro) on